Geborsteld aluminium: Fotofabriek

04 jul Geborsteld aluminium: Fotofabriek

Fotofabriek
Fotofabriek heeft mij benaderd om een foto op geborsteld aluminium te testen. Fotofabriek is gespecialiseerd in drukwerk en biedt ontzettend veel producten aan waaronder dit product.

Een foto afdrukken op geborsteld aluminium is een relatief nieuw product waar toch vaak veel verwarring over is. Er zijn namelijk verschillende termen en materialen die erg veel op elkaar lijken. De foto die ik getest heb is direct geprint op geborsteld aluminium, hierdoor ontstaat er een robuust effect. Alles wat normaal namelijk wit is in een foto wordt nu aluminium kleurig. Ook zijn er varianten die eerst een witte laag eroverheen strijken en vervolgens de print er op afdrukken, maar daardoor mis je juist het robuuste effect wat dit product juist gaaf maakt.

Wel moet deze techniek bij de foto passen! Je moet echt een foto kiezen waarbij het niet erg is als er wat details uit de witte delen weg vallen. Mijn voorkeur bij dit product gaat dan ook uit naar zwart-wit foto’s omdat deze vaak veel contrast hebben. Dit komt het naar mijn idee gaaf over. Daarnaast past deze techniek erg goed bij foto’s met wat stoerdere onderwerpen of glimmende voorwerpen. De print die ik kreeg zag er erg strak en modern uit. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om het product op te hangen, deze werden netjes erbij geleverd.

Een ander leuk voordeel ten opzichte van andere fotoproducten is dat het UV en waterbestendig is. Dit is bij de meeste fotoproducten niet het geval. Hierdoor kan je de aluminium foto op veel meer plekken ophangen zonder kwaliteitsverlies. Zie hieronder de foto van de bruiloft van Jan en Jeroen, deze zwart-wit foto vond ik perfect passen bij dit product. Als dank voor het mogen bijwonen van de bruiloft bied ik deze aluminium foto van Fotofabriek aan dit bruidspaar. Dus bij deze Jan en Jeroen, de foto afdruk komt jullie kant op! 😀

Intresse in dit product? Neem een kijkje op https://www.fotofabriek.nl/ en  https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-aluminium/

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.