Dubai!

13 mrt Dubai!

Wat een reis naar Gambia had moeten zijn, is uiteindelijk veranderd naar reis naar Dubai! Door politieke onrust in Gambia hadden mijn vriend en ik besloten om onze reis om te boeken. In plaats van naar het sobere Gambia te gaan, gingen wij nu naar één van de rijkste landen ter wereld. Maar wat konden wij hiervan verwachten? Hoe meer ik mij ging verdiepen in Dubai, hoe enthousiaster ik werd. Vooral toen ik zag hoe fotogeniek dit land wel niet is en wat hier allemaal mogelijk is.

Eigenlijk alles wat je wil kan in dit land. Wil je luxe? Geen probleem. Wil je cultuur zien?  Dan kan dit voor zover van cultuur te spreken valt. Of wil je juist meer van de locale bevolking zien dan kan dit ook. We hebben in 5 dagen tijd dan ook van alles gezien in Dubai. Van armoede naar rijkdom, de vele verschillende architecturen en de natuur, maar ook veel verschillende culturen die vredig naast elkaar leven. Het is een land waar alles mogelijk is, maar wat ook strenge wetten en regels kent. Desondanks heb ik mij geen moment ongemakkelijk of onveilig gevoeld, de mensen zijn zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ze willen dan ook het liefst ontzorgen, als gast zijnde.

Aangezien wij geen mensen zijn om stil te zitten hebben wij verschillende excursies gedaan. Zo zijn wij naar naar de grootste shopping mall ter wereld geweest waarna we gelijk naar de Burj Kalifa zijn geweest. Ook hebben wij in Dubai een city trip gedaan met daarbij aansluitend een Dhow tour (Dhow is een traditioneel schip). Daarnaast zijn we een dag naar de hoofdstad Abi Dhabi geweest waar wij de grooste moskee ter wereld hebben bezocht. Uiteraard mocht het lunchen in het duurste hotel ter wereld niet ontbreken! Soms moet je gek doen toch? 😛 Zo gek zelfs dat er bladgoud op onze toetjes werd geserveerd. En ze smaakte zo heerlijk!

Tot slot hebben wij onze laatste volle dag in Dubai afgesloten met een safari in de woestijn. Echt zo’n gave beleving! Zeker een aanrader voor iedereen die deze kans krijgt. Onder het motto foto’s zeggen meer dan 1000 woorden laat ik jullie graag foto’s en filmpjes zien van mijn reis naar Dubai 🙂 Zet het geluid aan voor een totaal beleving 😛

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.