Werkwijze

Voorafgaand aan de fotoreportage
Heb je interesse in een fotoreportage dan kan je vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie. Wanneer je besluit een fotoreportage te boeken nemen wij eerst jouw wensen door. Zo kijken wij onder andere naar een geschikte locatie denk hierbij aan heide, water, een park, zandvlaktes, een gebied met bomen, een weiland, bloemenvelden, struiken enzovoorts. Een week van tevoren ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van de tijd en locatie, de factuur en de laatste tips voor de fotoreportage.

Tijdens de fotoreportage
Na de kennismaking zullen wij gezamenlijk eerst nogmaals de wensen doornemen. Wanneer er een buiten fotoreportage plaatsvindt zullen wij naar meerdere plekken lopen zodat er een gevarieerde fotoreportage ontstaat. Bij paarden fotoreportages beginnen wij over het algemeen vaak met portret en stand foto’s. Indien het op de locatie mogelijk is kunnen er ook blackfoto’s gemaakt worden. Daarnaast kunnen er mits gewenst ook actie of rijfoto’s gemaakt worden. De actiefoto’s kunnen tussen prikpaaltjes gemaakt worden. Achteraf worden vervolgens de prikpaaltjes weggewerkt op de foto. Tijdens de fotoreportage hebben geen tijdslimiet waardoor er alle tijd genomen wordt om de mooiste foto’s te maken.

Na de fotoreportage
Je ontvangt binnen 10 dagen na de fotoreportage de bewerkte foto’s. Juliette fotografie maakt de eerste selectie van de foto’s zodat je verzekerd bent dat je de beste foto’s krijgt. Daarnaast ontvang je naast de gekozen foto’s een bestelpagina waar je tevens de andere gemaakte foto’s kunt bekijken. Nabestellen is dan ook mogelijk.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een fotoreportage?

Aan een fotoreportage zit geen tijdslimiet gebonden. De fotoreportage is pas over wanneer jij tevreden bent met het resultaat. Kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel bij Juliette fotografie. Gemiddeld duurt een fotoreportage 1 uur tot 1,5 uur.

Wat kost een fotoreportage en hoeveel foto's krijg ik?

Een fotoreportage op locatie bedraagt € 200,-. Hierbij ontvang je 15 nabewerkte foto’s op hoge resolutie zonder watermerk. Daarnaast zijn de andere gemaakte foto’s, afdrukken en anderen fotoproducten na te bestellen. Deze fotoreportage is bedoeld voor maximaal drie personen of een dier.

Een familiereportage op locatie bedraagt € 250,- en is bedoeld voor reportages met meer dan drie personen. Bij deze familiereportage ontvang je 20 foto’s op nabewerkte foto’s op hoge resolutie zonder watermerk.

Wat zijn de reiskosten van een fotoreportage?

De reiskosten bedragen € 0,35 per kilometer berekend op een retour vanaf postcode 6846 XK. De afstand wordt middels Google Maps berekend.

Wat is een foto op hoge resolutie?

Een foto op hoge resolutie foto is de volledige resolutie, de grootte is altijd minimaal 3000×2000 pixels. Dankzij de ware grootte kan je de foto’s op posterformaat afdrukken.

Wat voor kleding kan ik het beste aan doen tijdens een fotoreportage?

Kies kleding die rustig is en vermijd zoveel mogelijk teksten en figuren op jouw kleding. Het combineren van verschillende tinten en patronen in jouw kleding zorgt voor een mooi effect. Voorkom daarnaast harde contrasten zoals de combinatie zwart en wit. Over het algemeen komen zachte en natuurtinten beter tot zijn recht. Werk tevens met laagjes zodat je altijd kan variëren in kleding. Als je twijfelt over de combinatie neem dan voor de zekerheid verschillende setjes kleding mee. Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat stem dan jullie kleding op elkaar af, spreek bijvoorbeeld een kleur af of kies kleuren die dicht bij elkaar liggen.

Wat is de levertijd van de foto’s?

De foto’s worden uiterlijk binnen 10 werkdagen geleverd. Voor bruiloften geldt een termijn van 20 werkdagen.

Heb je nog tips voor een paardenfotoreportage?
 • Een extra persoon is essentieel, dit in verband met het reflectiescherm. Een tweede persoon kan nooit kwaad vooral niet bij een paardenreportage.
 • Stem kleding op elkaar af, niet te felle of te drukke kleding. Kies daarnaast kleuren die goed bij elkaar passen. Zachte kleuren zorgen voor een mooi effect!
 • Ga je samen met jouw dier op de foto? Kies dan een kleur die dicht bij de kleur van het dier ligt. Kijk uit met grote contrasten zoals zwart en wit.
 • Bij een paardenfotoreportage is het belangrijk dat uw paard en tuig er netjes uitzien. Tevens is een lederen halster of hoofdstel is erg mooi en leidt niet af.
 • Checklist paardenreportage: babydoekjes, snoepjes, vliegenspray, water op warme dagen en neem iets mee waar het paard van opkijkt.
 • Als laatste tip, neem verschillende setjes kleding mee, dit helpt bij de variatie van de foto’s tijdens de fotoreportage.
Heb je nog tips voor een portretfotoreportage?
 • Een extra persoon is handig voor het reflectiescherm.
 • Stem kleding op elkaar af, niet te felle of te drukke kleding en kies kleren die goed bij elkaar passen. Zachte kleuren doen het vaak goed!
 • Neem iets mee waar je veel waarde aanhecht, dit maakt de fotoreportage persoonlijk.
 • Neem een haarborstel, elastiekjes en extra kleding mee.
 • Wanneer je met een grote groep op de foto gaat stem dan jullie kleding op elkaar af.
 • Wanneer je met een grote groep op de foto gaat bedenk dan vooraf met wie je op de foto wil gaan. Zodat er tijdens de potretfotorepoortage aan een stuk door geschoten kan worden.
Gaat een fotoreportage door met slecht weer?

Wanneer je een afspraak heeft staan voor een fotoreportage op locatie dan gaat de fotoreportage door op de voorwaarde dat het droog weer is. Bewolkt weer is geen enkel probleem en kan juist door het verspreide licht mooi zijn. Wanneer het regent kan de fotoreportage helaas niet doorgaan en wordt er kosteloos een nieuwe datum gepland. Indien de voorzichten slecht blijken te zijn wordt er van tevoren contact opgenomen.

 

Hoe wordt de selectie van de foto’s gemaakt?

In eerste instantie maakt de Juliette fotografie de eerste selectie van de foto’s. Hiermee kan Juliette fotografie de kwaliteit garanderen en de stijl accentueren. Vervolgens heb je de mogelijkheid om middels een nabestelpagina de onbewerkte foto’s te bekijken en eventueel na te bestellen.

Kan ik meer foto’s bij een fotoreportage krijgen?

Door middel van de nabestelpagina is het mogelijk om naast de geleverde foto’s nog extra foto’s te bestellen. Alle foto’s worden op hoge resolutie geleverd zonder watermerk. Uiteraard kan je zoveel foto’s bestellen als jezelf wil.

Waarom kan ik een afdruk beter bij Juliette fotografie bestellen?

Juliette fotografie werkt samen met het beste fotovaklab van Nederland. Daarom staat Juliette fotografie garant voor de kwaliteit van de afdruk. Mocht er onverhoopt iets met de afdruk aan de hand zijn dan krijg je kosteloos een nieuwe toegezonden.

Daarnaast komt de foto altijd overeen met de bewerking van de foto. Dit wil nog weleens verschillen bij een goedkope afdruk. Bovendien hoef je geen bestand te bestellen op hoge resolutie en zijn de fotoafdrukken zonder watermerk.

Tevens heb je geen werk aan het bestellen of ophalen van een fotoafdruk, een fotoafdruk wordt namelijk direct bij je thuis afgeleverd. Dit geldt alleen voor afdrukken tot en met een grootte van 30×45 cm. Wanneer je een fotoafdruk besteld krijg je de digitale foto er gratis bijgeleverd.

Leer ik ook nabewerken tijdens een fotografie workshop?

De fotografie workshops zijn gericht op fotografie, nabewerking zit hier niet standaard bij inbegrepen. Het is echter mogelijk om de fotografie workshop uit te bereiden met een extra uur nabewerking. De kosten bedragen € 75,- per extra uur. Ook is het mogelijk een workshop te volgen die gericht is op Photoshop. Dit is tevens te combineren in een combi workshop fotografie en Photoshop.