Zo leer je simpel hoe paardenfotografie écht werkt

Jij vertrouwt het paard en het paard vertrouwt jou. De eigenaar straalt door jouw enthousiasme en toffe ideeën. Camera in je hand. Je bent er klaar voor.
Zelfverzekerd leg je precies de pure momenten vast. Scherpe foto’s met de juiste belichting? Het lijkt vanzelf te gaan! Of je nu in een binnenbak werkt of tijdens golden hour fotografeert: jij staat er.

Had je ooit gedacht dat het zo gemakkelijk kon zijn? Óók als het paard galoppeert, jij zelf meebeweegt en de lichtinval telkens verandert? Dit is fan-tas-tisch! Je schakelt gemakkelijk tussen instellingen. Je herkent krachtige momenten. Jij vereeuwigt iets speciaals. 

Zonder twijfels en hartstikke effficiënt ga je te werk. Een aantal dagen na de shoot lever je supermooie foto’s aan bij de eigenaar. Die is trots én dankbaar. En dat heb JIJ gedaan. Adembenemende paardenfoto’s maken? Dat leer je gemakkelijk!

Begint het al te kriebelen?

Waarschijnlijk heb je al eens foto’s gemaakt van je eigen paard, op de dressuurpiste of in de paardenbak. Leuk hè? En het is nóg leuker als je de techniek he-le-maal onder de knie hebt. 
Als je..
..door hebt hoe elk paard het beste overkomt op beeld.
..kunt afwisselen tussen verschillende standpunten.
..simpel en zonder gedoe tussen instellingen schakelt en alle standen en knoppen kent.
..weet hoe je verschillende lichttypes gebruikt.
..snapt hoe je die prachtige bewegingen optimaal kunt vastleggen. 
..verschillende stijlen combineert: van pure portretten met eigenaar tot adembenemde actiefoto’s.
En psst.. dat kan gemakkelijk! 
In mijn online cursus paardenfotografie leer ik je A L L E S op een efficiënte manier.
Met deze supercomplete training sta je ontspannen met een camera in je hand. 
Echt een cursus waarvan je zegt: had ik dit maar véél eerder gedaan! 

Van stoeien met je camera-instellingen naar aandacht voor het paard.

Hallo creatieve foto’s om trots op te zijn!

Van stoeien met je camera-instellingen naar aandacht voor het paard.
Hallo creatieve foto’s om trots op te zijn!

 199 euro

ik doe mee aan de cursus!

Paardenfotografie is magisch. Een vak apart. En dat snap jij. 

Met meer dan tien jaar ervaring kan ik je er alles over vertellen. En als eerstegraads docent weet ik ook HOE je het beste iets nieuws kunt leren. In simpele taal en logische stappen, want dat is de sleutel tot succes. Naast duidelijke uitleg in video’s en uitdagende opdrachten, mag je het volgende verwachten:

 • Module 1: Inleiding 
 • Module 2: Fotografie stijl
 • Module 3: Paardenkennis
 • Module 4: Soorten paardenfotografie
 • Module 5: Communicatie met de paardeneigenaar
 • Module 6: Fotografie-apparatuur
 • Module 7: Camera-instellingen
 • Module 8: Licht
 • Module 9: Vormgevingsaspecten
 • Module 10: Creativiteit & portfolio
 • Module 11: Bewerken & afleveren foto’s
 • Bonus! (Module 12: blackfoto en silhouetfoto’s maken + touwtje wegwerken in Photoshop

Bovendien heb jij een jaar lang toegang tot de online cursus paardenfotografie. Lekker op je eigen tempo nieuwe dingen leren en oefenen met opdrachten dus! Jij verbetert je vaardigheden, ontwikkelt zelfvertrouwen en groeit als paardenfotograaf. Absoluut de investering waard. Wie weet heb je hem binnen de kortste keren terugverdiend!"Deze cursus is zowel op de computer te volgen maar ook via de app!"

En wat leer ik dan precies, Juliette?

 van 249 euro

Kleurrijke, tijdloze paardenfoto’s in je eigen stijl? Magisch!

Ik leer het je enthousiast en op een simpele manier

Kleurrijke, tijdloze paardenfoto’s in je eigen stijl? Magisch!
Ik leer het je enthousiast en op een simpele manier

Ik ben klaar om te starten met de cursus!  →

aaaa! Hoeveel zin heb je om te beginnen?Paardenfotografie moeilijk? Dat hoeft helemaal niet! Ik ga altijd voor simpel én goed. Stressen over handmatige instellingen, stoeien met locatie en scherpte: dat is zonde. Je foto’s worden niet beter als je focust op je onzekerheden.  

Ik geef je alle handvatten voor de allermooiste paardenfoto’s: van lichtinval tot timing en inspelen op onverwachte bewegingen. En het mooiste? Ik leg alles uit in begrijpelijke taal, zodat jij vól zelfvertrouwen op pad kunt. 

Jij krijg in de online training paardenfotografie:

 • Maar liefst 11(!) uitgebreide modules (geloof me, je leert véél meer dan de basis)
 • 60 Video’s met uitleg en super inspirerende creatieve opdrachten.
 • Een jaar lang toegang tot de online leeromgeving, zodat je het op je eigen tempo kunt doen én de video’s zo vaak terugkijkt als je wilt.
 • Een bonusmodule: hoe je supertoffe blackfoto’s en silhouetfoto’s maakt + een voorproefje van de magie van Photoshop (wegwerken van een halstertouw).Paardenfotografie: véél meer dan basis 

Ik maak al jaren foto’s voor Penny en werk ook al meer dan tien jaar voor andere bedrijven, magazines en particulieren!

Hoofdfotograaf voor
Penny magazine

Ontdek álle modules: van communicatie met de eigenaar tot camera-instellingen, lichtinval en creatieve aspecten

Duidelijke uitleg in begrijpelijke taal met praktische tips én creatieve opdrachten

Zó kan het ook:
 simpel leren

Ben jij er ook klaar voor om te leren hoe je écht inspirerende foto’s maakt?

Yes, ik ben 100% klaar om te starten met de cursus

Kleurrijk, warm, eigentijds en spontaan. Zo kun je mij én mijn fotografiestijl wel omschrijven. Al meer dan tien jaar fotografeer ik paarden (als hoofdfotograaf voor Penny met shoots in het buitenland, voor paardenkledingmerken, particulieren én bedrijven!) en leer ik anderen hoe je de beste foto’s maakt. Dat deed ik als eerstegraads fotografiedocent en dat doe ik nu met mijn (online) academy en workshops. 

Soms lijkt iets moeilijk, maar hoeft dat helemaal niet. Zo ook met paardenfotografie. Mijn hart gaan sneller kloppen van efficiënt en simpel werken. En die liefde deel ik graag met je! Dan kun je namelijk past echt focussen op het paard, de eigenaar en de allermooiste momenten. 


Over Juliette - Juliette Fotografie

Alle handvatten die je nodig hebt

Vera marjoleine fotografie

Ik wilde graag leren hoe ik mooie, professionele foto’s kon maken van paarden in combinatie met hun eigenaren. Alles was nieuw voor mij, maar Juliette legde dit zo duidelijk uit met behulp van voorbeelden dat ik het goed kon volgen. Juliette hielp mij met de instellingen en gaf me hele fijne tips. Achteraf konden we deze foto’s delen in een besloten Facebookgroep die Juliette had opgericht. We kregen tips en complimenten op onze foto’s, heel leuk! 
Dankzij de workshops van Juliette heb ik dus echt een goede start kunnen maken in mijn professionele fotografie carrière!

"echt een goede start kunnen maken in mijn professionele fotografie carrière"

Manon Schuth

Ik wist nog niet hoe je een zwarte achtergrond het beste kon maken, daar heeft ze me heel goed mee geholpen hoe je dat het beste kon doen. 
Ik zou de workshop zeker aan andere bevelen, waarom je leert echt super veel. Ze legt stap voor stap uit wat je in de praktijk kan doen maar ook in theorie. 
Nu is mijn hobby fotografie, en ik ben er steeds beter in geworden. Met de basis met dank aan Juliette Laurant 😊

"Met de basis met dank aan Juliette Laurant "

Annike van Rijsbergen

De paardenfotografie workshop was waardevol en leerzaam, mede door duidelijke uitleg van Juliette. Mijn vaardigheden zijn verbeterd, vooral met het instellen van de ISO-waarde en het maken van specifieke foto's. Ik zou de workshop aan anderen aanbevelen vanwege Juliette's uitgebreide kennis, begeleiding en prettige persoonlijkheid. Het was een fantastische ervaring die mijn passie voor paardenfotografie versterkt heeft!

"waardevol en leerzaam, mede door duidelijke uitleg van Juliette."

Ik zoek iets anders: Leer je liever live op locatie? Dat kan ook! In mijn (privé)workshops gaan we aan de slag met één thema en bestaat de dag uit uitleg én (lekker buiten) fotograferen! Stuur een berichtje voor meer informatie!
Wil je graag paardenfoto’s leren bewerken? De cursus ‘Lightroom & Photoshop' komen er héél snel aan! 

Nog niet: óf je bent al een (halve) professional in paardenfotografie (neem dan eens een kijkje bij mijn coaching voor fotografen) óf je maakt nu alleen nog maar foto’s met je telefoon (maak snel kennis met mijn podcast!). 

Ja! Je hebt een camera die handmatig in te stellen is en houdt van paarden(fotografie) en wilt daar nu alles uit halen: van gemakkelijk schakelen tussen instellingen tot optimaal gebruikmaken van het licht en zelfverzekerd je vaardigheden inzetten. Tijd voor de online cursus paardenfotografie!

Ja, maar.. past dit wel bij mij?

Sierlijke bewegingen, pure emotie, foto’s vol actie. Dáár ga je van aan! Net als ik. Leer alle vaardigheden die je nodig hebt voor paardenfotografie. Met mijn ervaring en expertise leer ik het je stapsgewijs en simpel. Je bent zó welkom in de online cursus. Zie ik je daar?

Voor maar 199,- euro

Supertoffe praktische opdrachten waar je metéén mee kunt beginnen

De mooiste combinatie van stijl, techniek én creativiteit in één cursus!

Een jaar lang toegang tot de video’s en oefeningen

Leren van dé hoofdfotograaf van Penny en fotografiedocent Juliette Laurant

12 uitgebreide modules met simpele uitleg in begrijpelijke taal

PRIVACY POLICY

© Juliette fotografie